Nehézfémek a szervezetünkben?surprised

Lehet, hogy a tengeri hal amit megeszel, nem csak omega-3 zsírsavban gazdag?

Biorezonancia nehézfém teszt

Amikor kávét kortyolunk egy fémes bögréből, vagy az újonnan vásárolt ékszerünkkel dicsekszünk, esetleg alufóliába csomagoljuk az ételünket, nem szoktunk gondolni a szervezetünkbe kerülő nehézfémekre.

De az igazság az, hogy a modern világban a nehézfémek nem csak ezekben a tárgyakban vannak jelen, hanem a dezodorban, kozmetikumokban, csokoládéban, rizsben, az oltásokban, a vízben és még sokáig sorolhatnánk mi mindenben lapul meg. A nehézfémek sokszor láthatatlan, mégis fenyegető ellenségként vannak jelen az életünkben.

Mik azok a nehézfémek?

A nehézfémek olyan elemek, amelyek jellemzően nagy sűrűséggel, magas atomi számmal és magas atomi tömeggel rendelkeznek. Azonban a „nehézfém” kifejezés nincs szigorúan meghatározva a kémiai vagy fizikai tulajdonságok alapján, és a környezettudományban vagy a toxikológiában való használata gyakran eltér a tiszta kémiai értelemben vett definíciótól.

Nehézfémek

A nehézfémek közé olyan elemek tartoznak, mint például a higany (Hg), az ólom (Pb), a kadmium (Cd) és az arzén (As). Ezek az elemek a környezetben természetes módon is előfordulnak, de az ipari tevékenységek, a mezőgazdaság és más emberi tevékenységek következtében gyakran felhalmozódnak, ami kockázatot jelent az élőlényekre és az emberi egészségre nézve.

Számos krónikus betegség rejtett oka lehet a nehézfém

A nehézfémek a szervezetedben olyanok, mint a számítógépes vírusok:
észrevétlenül, de folyamatosan kárt okoznak.

A szervezetben felhalmozódó nehézfémek és toxinok komoly egészségügyi problémákat okozhatnak. Ezek a problémák sokszor észrevétlenül, csendben alakulnak ki.

Ha túl sok nehézfém kerül a szervezetbe, károsíthatja a vesét, toxikus az idegrendszerre, a csontokba rakódik le, emésztési zavarokat okoz, és elősegíti bizonyos kórokozók, például a Candida gomba elterjedését.

Kutatások azt is igazolták, hogy a túlzott fémkoncentráció és az Alzheimer-kór között összefüggés áll fenn.

Sőt.

Dr. Yoshiakai Omura kutatásai alapján a higany káros hatással lehet a nők reproduktív egészségére. Kimutatta, hogy azok a nők, akik nem esnek teherbe vagy korán elveszítik magzatukat, nagyobb eséllyel rendelkeznek a higanylerakódással a hipofízisben. Várandósok esetében a higanygőz könnyen átjut a placentán, így a magzat számára különös veszélyt jelenthet. termékeket az anyatej útján is átkerül a gyermekbe.

Nehézfémek
N

Erős hajhullás

N

Puffadás, teltségérzet

N

Makacs túlsúly a diéta ellenére

N

Candida gomba

N

Viszketés, bőrpanaszok, akne

N

Kellemetlen lehelet

N

Agyi köd, időnként felerősödő depresszió

N

Krónikus székrekedés, vagy hasmenés

N

gyermekkori viselkedészavarok (beleértve az autisztikus tüneteket, hiperaktivitást)

N

Indokolatlan térd és derék fájdalom

N

Fejfájás, súlyos esetben egyre gyakrabban előforduló migrén

N

Krónikus fáradtság szindróma, kimerültség

N

Memória problémák, koncentrációs zavarok

N

Szexuális vágy hiánya

N

Felálláskor szédülés, belső remegés

N

Pajzsmirigy betegségek

N

Hormonális problémák

Candida gomba és a nehézfémek

Candida gomba és a nehézfémek

A Candida albicans egy természetes módon a bélrendszerben élő gomba, mely képes metilálni és így „megkötni” a higanyt, ezzel megvédi magát annak toxikus hatásától.

Amikor a Candida túlszaporodik – ami higanymérgezés esetén gyakori – problémák léphetnek fel, hiszen az ellenük bevetett szerekkel a gombák elpusztulnak, de ezzel higany szabadul fel a szervezeteben.

Majd elkezdődik egy újabb körforgás. Egy idő múlva újra elszaporodnak a gombák, amik a fémeket megkötik, ezzel biztosítva az ördögi kört. Több info a candidáról.

Hogyan kerülnek a szervezetbe nehézfémek?undecided

Élelmiszerek és víz:

Bizonyos élelmiszerek, különösen a tengeri halak, magas higanytartalommal rendelkezhetnek. Ezenkívül az ipari szennyezés miatt a föld és a víz is tartalmazhat nehézfémeket, amelyek bekerülhetnek az élelmiszerekbe.

Amalgám fogtömés:

Az FDI meghatározása szerint a fogászati amalgám összetétele: 50% folyékony higany és 50% fémpor, mely: legalább 65% ezüstöt, legfeljebb 29% ónt, legfeljebb 6% rezet, legfeljebb 2% cinket és legfeljebb 3% higanyt tartalmaz. A nyál hatására ezek az anyagok folyamatosan kis mennyiségben oldódhatnak és bejuthatnak a szervezetünkbe.

Kozmetikumok:

A fekete szemceruza és a hajfestékek gyakran ólmot tartalmaznak, míg a rúzsokban alumínium, kadmium és réz is megtalálható. Amikor ezeket a termékeket használjuk, a nehézfémek felszívódhatnak a bőrön keresztül.

Hétköznapi tárgyak és ruházat:

A fém szemüvegkeretek nikkelt, a kék farmerok cobaltot tartalmazhatnak. Ezenkívül a cobaltot a buszok kipufogójában, szájvizekben és cigarettákban is megtalálhatjuk.

Háztartási termékek:

A rovarirtók, a tapéták és a tisztítószerek is hozzájárulhatnak a fémterheltséghez. A bőrön hordott fém ékszerek, légkondicionálók szigetelése és számos más, mindennapi használatú termék szintén potenciális forrást jelenthet.

Cigaretta:

A cigarettában lévő füst szinte minden ismert nehézfémet tartalmazhat, köztük kadmiumot, ólmot, kadmiumot és nikkel.

Régi vízvezetékek:

Az olyan csapvíz, ami régi vezetéken keresztül folyik, ólmot, alumíniumot, kadmiumot és rézt tartalmazhat.